INIȚIERE, AUTOAPARARE, PERFORMANȚĂ, CARDIO

SPORT KONTACT

Muay Thai

Kick Box

Istorie

Originile Muay Thai și spiritul său național

Asia de Sud-Est este o zonă cu o istorie tumultuoasă. Cu totul altceva decât "splendida izolare" a imperiului insular japonez, unde generații întregi au petrecut secole în lupte civile și rivalități intestine dar fără nici o amenințare la structura statului însuși. Thailanda, zonă continentală înconjurată de dușmani puternici, care i-au râvnit și bogățiile și poziția strategică, a fost amenințată nu o singură dată de dispariția ca stat, sub impactul războaielor nemiloase cu vecinii. 

Mai mult...

OSU

Primul lucru pe care un incepator sau un vizitator il remarca atunci cand asista la un antrenament de karate este salutul pe care si-l fac practicantii intre ei, salutul cu care isi intampina instructorul, silaba cu care confirma ca au inteles observatia care li s-a facut: OSU. Pentru multi suna comic, unii o adopta fara sa-si puna intrebari, altii fac speculatii pe seama ei. Dar, asa cum si costumul de antrenament poate parea ridicol, asa cum s-ar putea ca si sunetele sau cuvintele limbii noastre sa sune comic pentru un strain, OSU are in limba japoneza si in contextul artelor martiale o semnificatie profunda si complexa.

Mai mult...

TSUKI NO KOKORO

În karate-do, ca şi în oricare altă artă marţială, covârşitoarea majoritate a timpului de antrenament este dedicat exersării şi perfecţionării arsenalului tehnic, prin kihon (şcoala de bază) şi kata. Tehnicile şi secvenţele tehnico-tactice sunt repetate iar şi iar, mult după ce aparent au fost deja însuşite. Se trece astfel prin etapele succesive de învăţare, înţelegere, perfecţionare şi fixare a unor deprinderi motrice; tehnicile în forma lor corectă ajung să fie executate în mod reflex, pentru ca în final să devină mişcări naturale.

Mai mult...

SHIN - SPIRITUL ÎN ARTELE MARȚIALE

Se afirmă că, în zilele noastre, practica marţială urmăreşte în principal perfecţionarea din punct de vedere spiritual a practicanţilor, aceştia devenind mai buni în plan general uman. Este adevărat, dar, spre a nu lăsa loc confuziilor, afirmaţia se cere nuanţată. Artele marţiale extrem-orientale, oricare ar fi ele, nu sunt nici o religie, nici un sistem filosofic, deşi influenţele religioase (shinto, taoiste şi mai ales zen-budiste) nu lipsesc, la fel ca şi elemente de filosofie, etică şi morală confucianiste.

123

Viziune Asupra Kick Boxing-ului

Conceptul de Kick Box a devenit relevant abia la inceputul anilor ’90. Demn de mentionat este faptul ca inca de la inceputul secolului XX au aparut scoli de profil in Thailanda, institutii educative in care se introdusesera metode ce urmau sa semene mai tarziu cu tehnica actuala de Kick-Box.Termenul de Kick-Box este occidentalizat; poate acesta este si motivul din care Kick-Boxul se revendica, conform europenilor si americanilor, de la Karate-ul traditional, dar mai ales de la boxul englez.

Mai mult...